Dragi učenci in starši!

Za nami je že cel teden dni pouka na daljavo. Iz dneva v dan nas pozitivno presenečate in zelo smo veseli, da ste k delu pristopili tako ZELO ODGOVORNO in VESTNO. Vaš odziv je izjemen.

Še vedno se sicer zgodi, da iz šole potrebujete še kakšno malenkost, a zdaj se že pozna, da smo se vsi dodobra pripravili za delo doma. Gotovo ste tudi opazili, da snovi ni malo in se gotovo zdaj čudite, kako ste se z lahkoto v šoli veliko naučili, ko ste bili v njej s svojimi prijatelji vsak dan. Skupaj v dogajanju in nikoli vam ni bilo dolgčas. Večkrat sem že slišala, da bi najraje spet prišli nazaj v šolo.

A bomo morali žal še nekaj časa počakati, saj nas nesrečni virus ne izpusti iz svojih krempeljčkov.

Vidimo, da zelo pogosto obiskujete našo spletno stran. Dnevni obisk je izjemen. Že sredi prejšnjega tedna smo dodali še neobvezne predmete, v tem tednu pa bomo zaprosili učitelje, da vas bodo povabili še k dopolnilnemu pouku in drugim oblikam strokovne pomoči. Učitelji bodo pripravili tudi ure dodatnega pouka in interesnih dejavnosti, da slučajno ne bi bilo kateremu učencu preveč dolgčas doma. Saj veste, če je torta prevelika, se je ne da pojesti v enem zamahu. Če pa, potem pa boli trebuh, ali pa se zgodi še kaj hujšega.

Zato je najboljša preprosta resnica. Vsega po malem in vsega ravno prav. Le tako lahko premagamo še tako težke trenutke.

Zavedamo se, da je pouk na daljavo velika novost, tako za nas učitelje kot za vas starše in seveda za otroke. Veseli smo, da je bilo začetnih stresnih situacij malo in smo jih skupaj uspešno rešili. Imeli smo nekaj težav z odpiranjem datotek, kar je bila preprosta tehnična napaka. Zdaj smo to odpravili in težav več ne bi smelo biti. Če pa se težave kljub vsemu še vedno pojavijo, VAS PROSIMO, DA SE DRŽITE DOSEDANJEGA PROTOKOLA. V primeru kakršnekoli težave se najprej preko e maila ali e asistenta obrnite na razrednika ali učitelja posameznega predmeta, le-ti pa bodo kontaktirali z računalničarjema, ki bosta takoj pristopila k odpravljanju napak.

Zavedamo se tudi tega, da je pojav epidemije vas starše postavil v popolnoma novo vlogo in pred veliko preizkušnjo. Naenkrat ste se znašli v vlogi starša, ki spremlja delo svojega otroka, pa tudi v vlogi učitelja, ki mora svojega otroka motivirati, ga spremljati pri predelavi učne snovi ter nadzirati usvojeno znanje. Vemo, da to ni lahka naloga, zato upamo, da boste z začetno vnemo uspešno delali tudi naprej. Včasih je potrebno močno zajeti sapo, malo počakati, nato pa bo le počasi spet šlo naprej. Da vam bomo malo olajšali delo, vam bodo učitelji poleg snovi posredovali tudi kratka didaktična navodila.

Zelo smo veseli, da učenci in starši pogosto in redno komunicirate z učitelji. Saj veste, kako je govoriti v prazno in pripravljati gradivo za učence, ki jih nimamo pred seboj. Zato so nam vaši odzivi tako zelo pomembni, saj s tem predana snov postane živa. Ponosni smo, da trenutno redno pošilja domače naloge v pregled več kot polovica učencev, pa tudi na to, da so se nekateri učenci v tem procesu spremenili. Če so pred zaprtjem šole redno pozabljali domače naloge, so zdaj med prvimi, ki vrnejo svoje rešitve.

Seveda pa bi radi spodbudili vse starše, da se pogovorite s svojimi otroki ter jim dopoveste, da zamujeno ne bodo mogli kar tako nadoknaditi. Zato jih prosim spodbudite k delu in komuniciranju z učitelji. Pričakujemo, da se boste na našo prošnjo odzvali ter bomo že ta petek beležili izboljšanje na tem področju.

 

Spoštovani starši,

Preprosto povedano, vaša vloga je v procesu pouka na daljavo OGROMNA in NEPRECENLJIVA. Vsi v šoli se zavedamo, kakšno težko breme ste prevzeli, zato cenimo in spoštujemo vašo pozornost, vztrajnost in opravljeno delo. Za vso pomoč otrokom se iskreno zahvaljujemo. Vemo, da smo lahko le skupaj močni ter se vsak po svojih najboljših močeh in vsi skupaj spopademo s tako veliko epidemijo.

ŠE PRAV POSEBNA POHVALA ZA KOREKTNO UPOŠTEVANJE NAVODIL, DA VAŠI OTROCI NE TEKAJO PO ŠOLSKIH IGRIŠČIH. Z upoštevanjem navodil in odredbe civilne zaščite ste pokazali spoštovanje in pravi odnos do vseh prizadevanj, da se epidemija ustavi.

Srečno vsem ter ostanimo zdravi.

Ravnateljica:
mag. Darja Delač Felda

 

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)