Spoštovani starši, dragi učenci,

znašli smo se v situaciji, ki si je nismo znali naslikati niti v najbolj čudnih sanjah. To je čas, ko se dogajajo še pred kratkim nepredstavljive stvari. Pogrešamo nekaj, kar se nam do sedaj ni zdelo pomembno, sprašujemo se ali smo si sploh želeli prave stvari. Nenadoma je problem, ker imamo časa na pretek, hkrati pa nam ga zmanjkuje za šolsko delo, za katerega smo do sedaj porabili vsaj toliko časa, kolikor smo ga prebili v šolskih klopeh. Živeli smo v času, ko smo se vsi premalo gibali, se spraševali, zakaj zunaj ni otrok, zdaj, ko so nam omejili gibanje, pa ga zelo pogrešamo.

V tem izjemno nenavadnem času, je svetovna zdravstvena organizacija priporočila igranje video iger kot obliko povezovanja. Če nas spomin ne vara, je bilo to početje, s strani iste organizacije, razglašeno kot bolezen!

Smo v času, ko si nihče ne upa napovedati konca, kaj šele posledic. Morda smo se ravno zato tako zagnali v učenje na daljavo, da zdaj ugotavljamo, da je vsega preveč, da je treba malo zajeti sapo, da je potrebno kaj ponoviti, utrditi.

Ta čas ima toliko obrazov, da resnično velja verjeti, da nismo sami, oprijeli pa se bomo tistega, kar nas ohranja močnejše. Nihče nam ni zagotovil, da bo lahko, predvsem pa ne gre hitro in takoj. Na koncu bodo stvari preprostejše kot se zdi zdaj. Zgrabimo ponujeno lekcijo kot priložnost. Šteje pa samo zdravje, vse drugo bomo lahko nadoknadili.

Naj vas na koncu povabim, da se oglasite z vašimi pobudami, vprašanji, nam posredujete vaše pomisleke, dvome.

Šolska svetovalna služba vam je na voljo preko e-asistenta in elektronskih naslovov. Za vas bomo dnevno dopolnjevali zavihek svetovalno delo, kjer, upamo, da se bo našlo kaj koristnega za vas.

Najina kontakta:

Irena Lavrič Bambič-psihologinja: irena.lavric-bambic@guest.arnes.si, 041 927 449 od 9. – 13. ure

Petra Poje-pedagoginja: petra5poje@gmail.com, 031 209 937 od 10. – 12. ure

 

Naj vas spomnimo še na psihološko podporo v stiski ob soočanju z epidemijo koronavirusa, ki so jo vzpostavili v ZD Kočevje. Spregovorili boste lahko s psihologi ZD Kočevje in se pogovorili o morebitnih težavah, stiski.

Splošna številka: 040 314 564

Otroci in mladostniki: 01/ 893 11 08

Vsak dan: 7:00 – 19.00

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)