V sklopu učne teme V tovarni so učenci 3. razredov matične šole v sredo, 6. 11. 2019, obiskali tovarno nogavic Hurwits. Cilj obiska je bil spoznati obdelovalne postopke, povezati način obdelave z lastnostmi gradiv ter ugotoviti, da iz surovin v tovarnah izdelujejo uporabne izdelke. Učenci so spoznali celoten postopek izdelave nogavic: od uvoza surovine v skladišče, pletenja z nitmi, pranja in likanja izdelka, različnih potiskov na nogavice ter pakiranja. Ogledali so si skladišče, od koder poteka odvoz izdelkov v 64 držav po celem svetu.

Ga. Debby Hurwits, g. Marjanu Kočili Hurwits in celotni ekipi podjetja Intersocks se iskreno zahvaljujemo.

Učiteljice in učenci 3. razredov

 

Nekaj utrinkov iz zapisov učencev:

Ogledali smo si tovarno Intersocks. Na začetku smo si ogledali pletilne stroje. Na njih se pletejo nogavice. Pokazali so nam pralne in sušilne stroje. Z viličarjem smo se v skladišču povzpeli v višave. Na koncu so nas pogostili v razstavnem prostoru, kjer smo si ogledali vse njihove končne izdelke. Obisk je bil poučen in zabaven. (Alex Kodrin Vukovič)

V tovarni Intersocks smo si ogledali, kako izdelujejo nogavice. V tovarni je bilo zelo veliko delavcev in strojev. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se peljali z viličarjem. Imeli smo se odlično. (Ema Sedlar)

Z razredom smo odšli v tovarno Intersocks. Najprej smo si ogledali skladišče. To je velik prostor s škatlami, v katerih hranijo nogavice in crocse. Nato smo odšli v pletilnico. Tam smo opazovali izdelavo nogavic. Bilo je zelo lepo in poučno. (Marsel Klarič Kožar)

V tovarni smo videli različne stroje. Najbolj zanimiv mi je bil stroj za izdelavo nogavic. Šli smo na viličarja, ki nas je dvignil visoko v zrak. Dobili smo simbolično darilo: obesek za ključe, okras za crocse, kemični svinčnik in napitek. (Mitra Andrejević)

V tovarni smo videli, kako se pletejo nogavice. Izvedeli smo, da se iz preje spletejo nogavice. Ogledali smo si tudi pranje, likanje in pakiranje. Ogled je bil zelo poučen. (Amy Kočila Hurwits)

Ker smo se pri predmetu spoznavanje okolja pogovarjali o tovarniah, nas je učiteljica odpeljala na ogled tovarne Intersocks. Na vhodu sta nas pričakala direktor in direktorica tovarne. Razkazala sta nam skladišče surovin in pletilnico, kjer izdelujejo nogavice. Ogledali smo si tudi halo, kjer stroji perejo in likajo. Videli smo tudi robota, razstavni prostor vseh izdelkov. Izbrali smo si tudi okras za crocse ter se v šolo vrnili z darilcem, ki so nam ga podarili na Intersocksu. (Eliza Gornik Zemljak)

Ker smo se v šoli pogovarjali o tovarnah, smo se odpravili v tovarno Intersocks. Podjetje se nahaja v bližini šole, zato smo se tja odpravili peš. Sprejeli so nas gospod. Marjan, gospa Debby in gospa Barbara. Videli smo šivalne stroje, ogromne likalnike. Najbolj mi je bil všeč likalnik, ker tudi doma rada likam. (Anka Lavrič)

 

(Skupno 376 obiskov, današnjih obiskov 1)