Počitniški čas se je s 1. septembrom  iztekel in pred nami je novo šolsko leto. Vsem nam prinaša nove obveznosti in izzive. Učenci so se znova srečali s svojimi sošolci, prijatelji in vsekakor tudi z učitelji. Verjamemo, da imamo v sebi veliko radovednosti in dobrih želja, da se lahko upravičeno veselimo novega šolskega leta.

Naša šola se je v letošnjem šolskem letu pridružila nekaterim osnovnim šolam v Sloveniji, ki v šolskem letu 2018/2019 uvajajo razširjeni program (RAP). Temeljni namen razširjenega programa je vsem učencem omogočiti zdrav in celosten osebnostni razvoj, ki sledi njihovim individualnim zmožnostim, interesom, talentom in potrebam ob smiselnem upoštevanju individualnih pričakovanj.

V vseh skupinah RaP smo dobro »zavihali rokave« in pričeli z dejavnostmi. Veliko smo se pogovarjali o pravilih, spoznavali smo nove prostore na šoli in se vsak dan razgibavali na šolskem igrišču. Izdelali smo ladjice iz papirja, ki smo jih poljubno pobarvali ali okrasili z različnimi vzorci. Iz papirja smo izdelali in oblikovali morje in valove na katere smo postavili naše ladjice.

Pod pridnimi prstki tretješolcev in četrtošolcev je nastala pletenina. Spoznavali smo prometne znake, ki jih srečamo v okolici šole in mesta Kočevje. Veliko smo tudi risali, peli in brali pravljice.

 

Novičke iz RaP zapisala Katja Tomc Zobec.

Fotografije

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)