To jesen nas tudi oktober razvaja z lepim vremenom. Sleherni dan najprej zbežimo iz učilnic na šolska igrišča, kjer lovimo zadnje tople žarke. Na naši centralni šoli delavci pridno popravljajo streho, vendar nas to nič ne ovira. Kljub temu smo obiskali zelenjavni vrt, šolski sadovnjak in nam najljubši gozd. V njem smo opazovali jesenske spremembe v naravi, vsake veverice pa smo se močno razveselili. Na temo jesen smo izdelali zanimive podobe iz stročnic  in semen, jesensko drevo pa iz blaga in gumbov. Od vseh organiziranih dejavnosti v okolici šole pa imamo najraje naš obronek gozda. S prijatelji se razdelimo v skupine in igramo igro Jason po svojih pravilih. Teh odrasli še razumejo ne najbolje.

Ko postanemo lačni, nas v jedilnici že čaka bogato in predvsem zdravo kosilo. Ob svetovnem dnevu hrane smo se zopet spomnili, da moramo s hrano preudarno ravnati. V ta namen smo izdelali plakat o zdravi prehrani. Na njem je vidno tudi, da je človeku voda zelo pomembna. Ta ni v izobilju dana vsem ljudem sveta.

Po prihodu v učilnice se najprej z različnimi igrami umirimo in zopet smo pripravljeni na ustvarjalno delo. Začnemo z nalogami in drugimi dejavnostmi za bistrenje možgančkov. Nato  prebiramo zanimive novice in prebrali smo tudi že prvo knjigo. Ob mednarodnem dnevu bele palice smo razmišljali o slepih in slabovidnih ter o njihovih tegobah v vsakdanjem življenju. Ob dnevu živali smo se pogovarjali o človekovem vplivu na njihov svet. Izdelali smo ježke z oprtanimi jabolki, polžke na čestitkah in figurice iz kostanja. Tako kot plakat o hrani in jesensko drevo, nam tudi ti izdelki krasijo hodnike.

Tudi vi začutite nekaj utrinkov našega RaP-a in si oglejte spodnje risbice.

zapisala Alenka Robida

Fotografije

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)