V deželo je prišla zgodnja pomlad. Nepredvidljivo vreme v teh dneh, ki nam je postreglo z otoplitvijo, svoje pa so naredili tudi sončni žarki, je poskrbelo, da so na plano pokukali prvi znanilci pomladi.

V vseh naših skupinah so učenci pridno pisali domače naloge, brali zgodbice in pravljice, se pogovarjali o kulturi in kulturnem vedenju, veliko ustvarjali, plesali, telovadili v telovadnici in se igrali zunaj na igrišču in stadionu. V okviru dobrodelne akcije, NIVEA – PODARITE NAM MODRA SRCA, smo vse skupine izdelale modra srca. Na njih so učenci napisali misli, kako bi ali so pomagali drugim. Ta srca so čimbolj ustvarjalno povezali in jih razstavili na hodnikih.

V RaP-1 so se pogovarjali o kulturnem prazniku, o življenju nekoč in danes in o Valentinovem, brali so ljudske pravljice.

V RaP-2 so se pogovarjali o dr. Francetu Prešernu, ustvarjali so pesmi, slikali, spoznavali bonton na kulturnih prireditvah. Bili so zelo vzorni v jedilnici, kjer so opravili mesečno nalogo – polepšali so dan kuharicam. Veliko časa so preživeli na igrišču.

Učenci, ki obiskujejo RaP-6 in RaP-7 so se ta mesec razporedili v tri delavnice po lastnih interesih. Nekateri so se vključili v kuharsko delavnico, drugi v delavnico učenja folklornih plesov, nekateri pa so se odločili za šport.

V Livoldu so tedensko risali naloge za oddajo Otroški brlogec.

V Kočevski Reki so brali otroško poezijo, peli ljudske pesmi, slikali z akvareli, s kompletom Mali arhitekt so gradili hiško, iz barvnega papirja so gubali dežnike, ki krasijo hodnike. Vsak prosti trenutek so preživeli na igrišču.

Juhuhu, zdaj pa veselo na zaslužene počitnice.

Fotografije

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)