In že je tu april in z njim muhasto vreme, ki je upravičilo svoje ime, saj nas je dež spremljal skoraj vsak dan v drugem tednu aprila. Mi pa se nismo kaj dosti ozirali na vreme, saj smo imeli polne roke dela z raznimi aktivnostmi. Skupine učencev tretjih in četrtih razredov RAP5, RAP6 in RAP7 so ob torkih on sredah nadaljevale s svojimi delavnicami, v katere so se učenci teh treh skupin vključili po svoji lastni želji. Te tri delavnice se imenujejo Igra in samostojno načrtovanje prostega časa, Folklorna delavnica, Kuharska delavnica. Pri Igri so učenci imeli razne športne aktivnosti: predvsem igre z žogo, namizni tenis, igra zunaj. Pri Folklorni delavnici so nadaljevali s plesom ob spremljavi inštrumenta, pri Kuharski delavnici pa so spretno vihteli kuhalnico in pripravljali različne dobrote, kot so rulada, palačinke, piškoti…

Že prejšnji mesec pa so tudi učenci petih razredov v RAP8 in RAP9 začeli ob torkih in sredah s temi delavnicami. Tu smo učencem ponudili delavnici Gibalno socialne igre in Igra in delo. Učenci se sproščajo ob raznih igrah, pri tem krepijo medsebojne odnose, se učijo upoštevanja pravil igre in tudi nadgrajujejo svoje znanje skozi igro.

Z mesecem aprilom pa so tudi učenci prvih in drugih razredov skupin RAP1, RAP2, RAP3 in RAP4 ob četrtkih začeli z vključevanjem v razne delavnice, v katere se vključijo po lastnem interesu. Tu učenci lahko izbirajo med naslednjimi: Ustvarjalne urice, Družabne igre, Mladi raziskovalci, Igramo se gledališče.

Na Ustvarjalnih uricah so se učenci pogovarjali o pticah, jih poimenovali in opisovali. Iz papirja so izdelali ptičke v gnezdu, iz papirnatih krožnikov pa velikonočne pirhe. Z voščenkami so risali tudi mavrice. Nekaj utrinkov iz različnih delavnic si lahko ogledate v spodnjih fotografijah.

Tudi na podružničnih šolah so bili učenci zelo aktivni in ustvarjalni. V Livoldu tedensko sodelujejo z radiem Univox z oddajo Otroški brlogec. Imajo delavnico Šivanje na papir, kjer so šivali na papir rožo. Pogovarjali so se o delu na vrtu, sadovnjaku in se ob lepem vremenu igrali zunaj.

V Kočevski Reki pa so se učenci ob Mednarodnem dnevu knjig za otroke pogovarjali o najljubših knjigah in zanimivih zgodbah, ki so jih prebrali. Izvedli so anketo o branju in ugotovili, da otroci radi berejo, še raje pa poslušajo, če jim berejo odrasli. Ob branju zgodb o čavknjeni čarovnici se zelo zabavajo. Pričeli so že z izdelovanjem velikonočne dekoracije v obliki kokoške, gubali so tulipane in izdelali lične sličice, ki krasijo šolske hodnike. Pridno pišejo tudi domače naloge, so gibalno aktivni, najraje pa se igrajo na prostem.

Pripravila: Vesna Bubnjič

Fotografije

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)