Po dolgih počitnicah so se šolska vrata zopet odprla in v njo so pogumno zakorakali novi in stari znanci šole, željni novega znanja in poznanstev. Res se je začelo spet učenje, poslušanje, pisanje, sedenje v šolskih klopeh in upoštevanje šolskega reda in pravil, vendar tudi druženje s prijatelji, ustvarjanje, raziskovanje in preživljanje zanimivega časa na igrišču.

September je postregel z različnim vremenom. V tem mesecu se je tako lahko uživalo v zelo toplih dneh, pa tudi hladnejših in deževnih. Učencev v razširjenjem programu v popoldanskem času vremenske spremembe niso motile kaj preveč, saj so bili zelo prilagodljivi. Ob lepem vremenu so se gibali, družili in raziskovali na igrišču, ob deževnem ali vetrovnem vremenu pa so poslušali pravljice, ustvarjali in se razgibavali v telovadnici.

Poleg navajanja in spoznavanja šolskih pravil in reda ter pisanja domačih nalog so učenci reševali tudi krajše zanimive naloge, se sproščali ob različnih gibalnih, družabnih, socialnih in sprostitvenih igrah. Seveda so veliko tudi ustvarjali. V začetku septembra, ko so bili njihovi spomini na počitnice in morje še zelo živi, so bili njihovi izdelki polni modrih odtenkov, ladjic, letal in rib. Kasneje so urili svoje prstke pri ustvarjanju z različnimi likovnimi tehnikami na temo jeseni. Učenci POŠ Livold in POŠ Kočevska Reka pa so poslali tedenske naloge na radio Univox za oddajo Otroški brlogec.

Nekaj naših utrinkov si lahko ogledate s klikom na to povezavo.

 

Zapisala: Ana Marija Novak

 

 

 

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)