Učenka 6. a Vanja Pugelj je prejemnica knjižne nagrade na ustvarjalnem natečaju z naslovom Ni hec! v sklopu festivala mladinske literature Bralnice pod slamnikom. Posvečen je mladinski problemski literaturi, čemur je bil namenjen tudi literarno-likovni natečaj, na katerem so z literarnimi, likovnimi in video prispevki sodelovali učenke in učenci 2. in 3. triletja ter srednješolci.

Mladi literati so razmišljali o tematiki odraščanja, branja knjig ter njihovega pomena pri spopadanju s problemi vsakdanjega življenja, šolanju in pomanjkanju socialnih stikov v obdobju pandemije ter pouka na daljavo. Temo so lahko izbrali tudi povsem prosto ali pa so ustvarjali na tradicionalno temo festivala, slamnik.

Vanja je izbrala tematiko knjig in napisala spis z naslovom Ljudje in knjige. V njem se dotakne pomena branja pri razumevanju ljudi z drugačnimi življenjskimi zgodbami pa tudi tega, kako ji branje pomaga, da se umiri in si popravi razpoloženje.

Prispele prispevke je ocenila strokovna žirija, ki so jo sestavljali promotorka branja Tilka Jamnik, ilustrator Ivan Mitrevski in Stanka Zanoškar iz Knjižnice Domžale, festival pa financirata Javna agencija za knjigo in Občina Domžale.

Utemeljitve strokovne žirije ter nagovor koordinatorke festivala, Nike Susman, si lahko ogledate v kratkem video prispevku na povezavi:   Zaključek festivala in natečaja Bralnice pod slamnikom.

Iskrene čestitke mladi literarni ustvarjalki in še veliko navdiha! 

Med počitnicami bo za branje več časa, zato ste vsi prav prijazno vabljeni v čudoviti svet, ki se skriva med knjižnimi platnicami. Po bralni navdih in knjigo, ki vam bo pisana na kožo, se lahko obrnete na knjižničarke Mestne knjižnice Kočevje, pobrskate po spletu ali povprašate kakšnega knjižnega molja, ki bo z vami z veseljem delil svoje navdušenje nad knjigami! Pa čim več zadovoljstva in bralnih užitkov!

Zapisala:
mentorica Tinkara Hodnik

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)