V tednu od 19. 9. do 23. 9. 2022 smo s petošolci nabirali nova doživetja v šoli v naravi v Ankaranu. Takšen začetek šolskega leta nam verjetno zavida marsikdo, ki bere te vrstice.

Nastanjeni smo bili v sodobno urejenih depandansah hotela Adria Convent. Vsako jutro nas je prebudil sonček in dan smo začeli z jutranjo gimnastiko. Imeli smo tudi nekaj prilagojenega  pouka, spoznavali smo značilnosti Primorja in obmorskega sveta. V bazenu in morju pa smo svoje znanje plavanja nadgrajevali in spopolnjevali dvakrat dnevno. Pomerili smo se v medrazrednem tekmovanju v boju med dvema ognjema in se z ladjico odpeljali na izlet do Pirana. Tam smo si ogledali Tartinijev trg in po ozkih ulicah odšli do obzidja. Seveda smo si privoščili tudi sladoled in nakupili razglednice in različne spominke.

Na pokopališču školjk smo nabirali školjke in polžke. Šli smo tudi na daljši pohod med oljkami in vinskimi trtami, kjer nas je na eni strani pričakal prečudovit razgled na naše morje, na drugi strani pa razgled na bližnjo Italijo.

Med drugim smo si priredili letni kino in si ogledali film Poletje v školjki, iskali smo skriti zaklad, se preizkusili v mini golfu ter preverili naše znanje plavanja in se borili za delfinčke.

Skratka, zelo smo uživali in se z lepimi doživetji in spomini vrnili v Kočevje.

Fotografije

Posnetek

(Skupno 335 obiskov, današnjih obiskov 1)