Spet so prišli tisti norčavi, veseli dnevi, ko se prepustimo pustnemu rajanju in se s tradicionalnimi ter manj tradicionalnimi pustnimi šemami veselimo in odganjamo zimo. Po dveletnem premoru se je v soboto, 18. februarja, Kočevje spet spremenilo in postalo norčavo, barvito in bučno. Komaj smo že čakali, da se bo zopet v središču mesta odvijala zdaj že tradicionalna prireditev pod okriljem Turističnega društva, Občine Kočevje ter Zavoda za turizem in kulturo Kočevje. Prireditve se je udeležila tudi naša šola in sicer s petinosemdesetimi učenci od 1. do 3. razreda in štirinajstimi učitelji s skupinsko masko pod naslovom Letalska šola Hansa Ramorja.

Pustne šeme so ob 14. uri v povorki krenile izpred Občine Kočevje in se sprehodile po Ljubljanski cesti proti centru mesta. Posamezne skupine so bile predstavljene pri Tržnici Kočevje, na mestni ploščadi ter pri odru v Gaju. V naši vlogi letalcev in oblakov smo se dobro predstavili in poželi bučne aplavze ter pohvale gledalcev. Čudovito vreme je na ulice pripeljalo nekaj stoglavo množico, ki je uživala v mimohodu in plesu domačih in gostujočih pustnih skupin in jih vzpodbujala ter nagrajevala z glasnim aplavzom.

Naš trud z izdelavo kostumov, letal in priprave na samo prireditev se je poplačal, ker smo s tem pomagali pri obuditvi prireditve in doprinesli k razvoju in tradiciji Kočevja. Hvaležni smo staršem, učiteljem, vodstvu šole in vsem, ki so nam omogočili nastop in nas podpirali pri tem, da smo lahko bili del nečesa tako lepega.

Zapisala: Ana Marija Novak

Utrinki

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)