V tednu od 18. 9. do 22. 9. 2023 smo s petošolci nabirali nova doživetja v šoli v naravi v Ankaranu. Takšen začetek šolskega leta nam verjetno zavida marsikdo, ki bere te vrstice.

Nastanjeni smo bili v sodobno urejenih depandansah hotela Adria Convent. Vsako jutro nas je prebudil sonček. Imeli smo tudi nekaj prilagojenega  pouka, spoznavali smo značilnosti Primorja in obmorskega sveta. V bazenu in morju pa smo svoje znanje plavanja nadgrajevali in spopolnjevali dvakrat dnevno. Pomerili smo se v tekmovanju v plavanju na 50 m in se z ladjico odpeljali na izlet do Pirana. Tam smo si ogledali Tartinijev trg in po ozkih ulicah odšli do obzidja. Seveda smo si privoščili tudi sladoled in nakupili razglednice in različne spominke.

Na pokopališču školjk smo nabirali školjke in polžke. Šli smo tudi na daljši pohod med oljkami in vinskimi trtami, kjer nas je na eni strani pričakal prečudovit razgled na naše morje, na drugi strani pa razgled na bližnjo Italijo.

Med drugim smo si priredili letni kino in si ogledali film Poletje v školjki, iskali smo skriti zaklad ter preverili naše znanje plavanja in se borili za delfinčke.

Skratka, zelo smo uživali in se z lepimi doživetji in spomini vrnili v Kočevje.

Utrinki

Špela Muha

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)