V soboto, 16. 3. 2024, se je zjutraj ob šestih izpred OŠ Ob Rinži kombi s štirimi učiteljicami in skupino šestih učencev odpeljal proti Celju na sejem Altermed. S seboj smo imeli vrsto rekvizitov, saj smo morali na sejmu urediti in pripraviti svojo stojnico. Naslov naše letošnje predstavitve je bil »Sadje, zelenjava, med in tek, to za zdravje je ujet.«.

Ker je stojnica za obiskovalce najbolj mamljiva, dokler so na voljo prigrizki za pokušino, smo seveda ponudili tudi to. Pisan kruh z različnimi namazi: kočevski med, ajdov z jabolki, skutni, skutni z medom. Zvezda naše stojnice pa so bili sveže pečeni in omamno dišeči vaflji. Na stojnici smo predstavili tudi nekaj naših izdelkov, ki so nastali pri raznih šolskih dejavnostih: sveče iz čebeljega voska, zeliščni čaj, sivkine vrečke, čemaževo sol in metin sirup. Učenci in učiteljice smo se na stojnici izmenjevali, saj je istočasno potekalo več različnih in zanimivih dejavnosti, ki jih  bilo treba obiskati. Zelo zanimive so bile seveda tudi stojnice ostalih šol in vrtcev. Spoznali smo različne dobre prakse, ki so jih predstavili, in poskusili marsikatero dobroto, ki so jo pripravili. Sredi dneva nas je obiskala komisija Ekošole in natančno pregledala stojnico, se pogovarjala z učenci, ki so morali vsebinsko predstaviti našo stojnico. Odlično so se odrezali, saj smo čez nekaj dni izvedeli, da smo si za celostno predstavitev naše šole prislužili zlato priznanje. Veliko je bilo tudi obiskovalcev. Proti koncu je zmanjkalo vseh prigrizkov, pa tudi reka obiskovalcev je usahnila, zato smo pospravili stojnico in se odpravili domov.

Na poti proti domu smo si na Trojanah  privoščili slastne in dišeče krofe. Preživeli smo krasen dan. Otroci so bili navdušeni in vtisi so nepozabni. Drugo leto se spet vrnemo!

Zapisala Lada Obranovič

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)