25. maja letos smo članice Medgeneracijskega društva Ljubljana, sekcija Kočevje, uresničile že dolgo načrtovano srečanje z učenci 3.B razreda v OŠ Ob Rinži.

5 članic naše sekcije je omenjenega dne preživelo z učenci zadnji dve šolski uri. Ker je glavni cilj  medgeneracijskega druženja  dobra in pozitivna komunikacija med generacijami ter posledično kvalitetno, zadovoljno življenje sodelujočih, smo sledili temu cilju tudi na srečanju z učenci. Najprej smo se predstavili, potem razložili naše delovanje in kaj bomo počeli skupaj. Učiteljica je nato razdelila učence v dve mešani skupini. Prva je odšla v malo telovadnico skupaj s tremi članicami, druga pa je ostala  v učilnici z dvema članicama in učiteljico. Ob koncu prve skupne učne ure so se učenci zamenjali, tako da so vsi sodelovali v obeh skupinah.
V mali telovadnici so se učili lepe komunikacije skozi gibalne igre, v razredu pa smo vadili primerne komunikacijske veščine skozi komunikacijske igre. Proti koncu zadnje ure smo se zopet zbrali vsi skupaj v učilnici in analizirali počutje tako članic medgeneracijske sekcije kot učencev in njihove razredničarke. Vsi deležniki smo izrazili navdušenje in si obljubili, da bomo še kdaj sodelovali. Morda v obliki krožka v naslednjem šolskem letu.
Za slovo so nam učenci s harmoniko zaigrali nekaj poskočnih melodij, tako da smo se razšli v veselem vzdušju.
Vodstvo šole nas je počastilo še s kosilom, med katerim smo se pogovarjali o nadaljnjem medgeneracijskem sodelovanju.
Hvala, da smo smele deliti veselje z mlajšo generacijo na vaši šoli. Hvala za prijazen sprejem in ne pozabimo na dogovorjeno sodelovanje v novem šolskem letu.
Slavka Janša, članica medgeneracijske sekcije Kočevje
     
(Skupno 233 obiskov, današnjih obiskov 1)