Oktober se je prevesil in pred nami so že prve počitnice. Vreme je postalo bolj muhasto, zato lahko redno opazujemo mavrično nebo. Tudi drevesa so zdaj v najbolj pisanih barvah in vsak dan je na njih veliko manj listov.

Zaradi omenjenega se je delo v skupinah RAP preselilo bolj v notranje prostore. Prvošolci smo skozi okna opazovali naravo in po pogovoru o njej skupaj ustvarili pisano jesensko drevo. Upodobili smo tudi drevesa na papirnatih krožnikih in na panoju sestavili skupni zanimiv gozd. Nekateri smo iz koščkov lesa sestavili navidezno mesto in se skupaj s prijatelji igrali v njem. Ob prihajajočem dnevu državnosti smo najmlajši razmišljali o slovenski zastavi in jo naredili po lastni zamisli. Petošolci pa smo se spomnili na Primoža Trubarja in z ogljem dokončali njegov portret s prvo slovensko knjigo v rokah.

Poleg vsega ustvarjanja pa nismo pozabili tudi na raznorazne družabne in zabavne igre. Tretješolci se nismo naveličali stare ljudske igre Škarjice brusit, ki smo se jo igrali tudi na stadionu. V razredu pa smo se radi igrali Besedni piknik, kjer smo si bogatili svoj besedni zaklad. Četrtošolci smo se šli raje pantomimo in igro Bingo, kjer smo si kar sami izbrali številke zmagovalke. Oboji smo za nameček še zaplesali stari ljudski ples zibenšrit, rašplo in seljančico.

Vendar pa v vseh skupinah RAP-a nismo pozabili na noč čarovnic. Iz papirja smo si naredili čarovnice in maske, s katerimi smo se skrili pred njimi. Naša okna pa smo okrasili z netopirji, ki so prekrili sijočo polno luno.

Sedaj odhajamo na letošnje prve počitnice, vendar bomo kmalu zopet skupaj, ko se vam bomo z Utrinki zopet oglasili.

zapisala Alenka Robida

Fotografije

 

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)