November ima slab sloves. Ljudje ob novembru pomislijo na hladna, meglena jutra in kratek dan, premalo sonca, dež… Veliko ljudi bi november kar najraje preskočili na poti do decembra, polnega lučk in snega. A ker to ni mogoče se spomnimo lepih in ustvarjalnih dni v prvi polovici meseca novembra, ki smo jih po pouku preživeli v razširjenem programu.

November je med drugim idealen za sprehode med padajočim listjem. Jesenske liste smo nabrali in jih herbarizirali. Nato smo jih pobarvali s tempera barvami in jih odtisnili na risalne liste. Spoznavali smo znamenitosti mesta Kočevje ter jih nekaj tudi narisali. Dnevno smo beležili vreme, si ogledali zanimive vremenske pojave po širnem svetu in izdelali vetrnice. Naslikali smo tudi čudovit plakat, ki prikazuje vse vremenske pojave. Pogovarjali smo se o živalih, ki se pripravljajo na zimo in izdelali sliko ježka v tehniki trganka. Približuje se že mesec december zato smo pričeli izdelovati tudi izdelke za božično novoletni bazar. Izdelali smo trodimenzionalne smrečice v origami tehniki in okrasne kapice iz volne in toaletnih tulcev.

Na igrišču, na stadionu ali v telovadnici smo se igrali različne sprostitvene in gibalne igre. Šli smo tudi na sprehod okoli šole, kjer smo opazovali čudovito gozdno okolico. Dnevno smo brali pravljice in se igrali različne družabne in socialne igre.

Zapisala Mojca Boc Turk

Fotografije

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)