Pa jo imamo. Jesensko pravljico. Poletna vročina se je počasi umaknila in narava okrog nas se ponovno spreminja. Zeleno listje se počasi spreminja v zlate, rumene in rdeče tone. Narava, živali in ljudje so se začeli pripravljati na bližajočo se hladno zimo.

V mesecu oktobru nam je vreme zelo lepo služilo zato so učenci v razširjenem programu veliko časa preživeli na stadionu in na šolskem igrišču, kjer so se igrali različne igre z žogo, v peskovniku pa so ustvarjali različne »umetnine.« Jesensko pisano listje so grabili v kopice in se prekopicavali po mehkih kupih.

Učiteljice razširjenega programa so se skupaj z učenci odločile za sodelovanje v aktualnem kreativno-dobrodelnem natečaju Rišem za prijatelja. Ker je bila tema likovnega natečaja ŽIVALI, tema literarnega natečaja pa PRIJATELJSTVO, so njihove risbice prikazale pravo živalsko kraljestvo. Z barvicami so drseli po listu in narisali metuljčke, medvede, tigre, jazbeca… S svojim ustvarjalnim izražanjem so želeli predstaviti, da ne obstaja prijateljstvo samo do ljudi, ampak tudi do živali, ki so človekov najboljši prijatelj.

Ker je 4. oktober svetovni dan živali, s katerim spominjamo na pomen dobrobiti in pravilnega ravnanja z živalmi, so se učenci nekaterih skupin odločili za akcijo zbiranja hrane za zapuščene živali. Zbrali so zelo veliko hrane, ki so jo nato podarili Društvu za zaščito živali Kočevje. V tednu otroka so se v podružnični šoli Livold odločili za sodelovanje v humanitarni akciji. Izdelali so plakat za zbiranje rabljenih oblačil in obutve za Rdeči križ. Akcijo so uspešno zaključili na svetovni dan boja proti revščini, 17.10.2019, z velikim številom zbranih oblačil in obutve.

V skupinah so učenci ustvarili veliko zanimivih izdelkov v različnih likovnih tehnikah in z uporabo različnih materialov na temo jesen (jesenski drevored z mavrico, veverice v jesenskem listju, dežni škornji, ježek, jesensko drevo, gobe).

Ustvarjali so tudi za oddajo Brlogec z risanjem na temi ptica in otrokove pravice.

 

Zapisala Mojca Boc Turk

Fotografije

(Skupno 197 obiskov, današnjih obiskov 1)