September se je prevesil že v drugo polovico in krepko smo že zakorakali v šolsko delo. Botra jesen nas je že oplazila s svojim barvnim plaščem in naravo obarvala v čudovite jesenske barve. Vreme je kar naenkrat postalo spreminjajoče. Zjutraj nas je pričakala megla, skozi dan pa nas je lahko spremljal dež, hladnejši veter ali pa nas je še vedno božalo toplo sonce.

V času podaljšanega bivanja smo še vedno veliko pozornosti namenjali ohranjanju zdravja ter utrjevanju in izvajanju preventivnih ukrepov proti širjenju virusov.

Kljub spreminjajočemu in malo »slabšemu« vremenu je delo v šoli popoldne potekalo brez slabe volje. Tisti krajši čas, ko je sijalo sonce in nas razvajalo, so se učenci gibali in sproščali v manjših skupinah pri različnih gibalnih in domišljijskih igrah na igrišču ter stadionu. Ob neugodnih vremenskih razmerah pa so dejavnosti potekale večinoma v učilnicah. Prebrali smo veliko zanimivih pravljic, se o njih pogovarjali in ustvarjali. Čas smo namenil tudi ustvarjanju iz papirja na temo jeseni in živali. Učenci so si krajšali čas z risanjem in barvanjem barvank, pa tudi z igranjem različnih družabnih, miselnih in zabavnih iger. Ogledali so si kar nekaj zanimivih risank, poslušali pesmi ter zraven zapeli in zaplesali.

Kljub sodelovanju v različnih dejavnostih so učenci pridno delali domače naloge, se učili, čas pa so našli tudi za medsebojno pomoč, učenje in reševanje kakšne dodatne zanimive naloge.

Nekaj naših utrinkov si lahko ogledate s klikom na to povezavo.

zapisala Ana Marija Novak

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)