Spoštovani,
obveščam vas, da je ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec izdala sklep, s katerim se spreminjajo merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v srednješolske izobraževalne programe za šolsko leto 2021/2022.

Sklep govori o tem, da se nacionalno preverjanje znanje za učence 9. razredov sicer izvede, vendar pa dosežki na nacionalnem preverjanju znanja NE BODO upoštevali pri vpisu v srednje šole za šolsko leto 2021/22.

Nova merila so naslednja:
-če se na spodnji mej razvrsti več kandidatov z istim številom točk iz ocen vseh obveznih predmetov zadnje triade osnovne šole, se izbira med njimi namesto uporabe točk, doseženih na nacionalnem preverjanju znanja, opravi na podlagi uporabe seštevka točk, pridobljenih iz zaključnih ocen iz 7., 8. in 9. razreda osnovne šole pri predmetih slovenščina (italijanščina oziroma madžarščina kot materni jezik), matematika in prvi tuj jezik.

Taka rešitev je bila v primeru omejitve vpisa izvedena tudi za lansko generacijo devetošolcev, ki nacionalnega preverjanja znanja niso pisali.

Lep pozdrav
Petra Poje
Šolska svetovalna služba
01/893-92-54

Sklep o premembi Sklepa o merilih za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v programe srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega in tehniškega izobraževanja ter gimnazij, št. 6035-118/2008 z dne 1. julija 2008

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)