Poročilo

V petek, 18.11., smo Dan slovenske hrane obeležili s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, nato pa se je dan nadaljeval z Ekodnevom. Letošnja rdeča nit je bil trajnostni razvoj. Na šoli so se odvijale različne delavnice; na razredni stopnji v okviru oddelkov, na predmetni stopnji pa so bile skupine mešane. Mlajši  so se pogovarjali o tem, kako pomembno je, da vsi skupaj živimo tako, da bomo čimbolj zaščitili naravne vire, naravo, čist zrak, jedli zdravo hrano, pili čisto vodo in kaj pomeni imeti zdrav življenjski slog.. Izdelali so čudovite izdelke. Tretješolci in učenci iz Kočevske Reke so obiskali ekološko kmetijo Kocjančič v Gotenici, v Livoldu pa so skuhali domačo češpljevo marmelado. Četrtošolci so obiskali čistilno napravo. Sedmošolci so imeli kulturni dan z naslovom Ogrlica kultur, ki je bil izveden v okviru projekta RTM s strani Pokrajinskega muzeja Kočevje. Ostali učenci predmetne stopnje so si lahko izbrali delavnice po svojih željah. V okviru projekta I CAN DO IT so si izdelali svojo igračo, v glasbeni delavnici so se naučili šolsko ekohimno, šivali in ustvarjali so iz odpadnih oblačil; z našimi učiteljicami in Komunalo Kočevje, v kuharski so spekli slastno prekmursko gibanico in skuhali bučno juho ter pripravili plakat o tradicionalnih slovenskih jedeh, naredili plakat, ki ozavešča o problemu odpadne hrane, z Dejanom Šmalcljem so izdelali obesek iz mehkega kamna, imeli predavanje ga. Nine Ilić o apiterapiji in izdelali api zobno pasto, spletali zapestnice prijateljstva, izdelali eko družabne igre in jih podarili prvošolcem, spoznavali svoj bioritem, obiskali medvedovo sobo v Kočevski Reki, skratka, vsak je lahko našel nekaj zase. Imeli smo se prav fino.

Zapisala Lada Obranovič

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)