Vsako leto komaj čakamo tistih razigranih in norčavih dni, ko se lahko prepustimo pustnemu rajanju. V bolj ali manj tradicionalnih pustnih likih se skupaj poveselimo in po tradiciji preganjamo zimo.

Tudi letos je bila v središču Kočevja pod okriljem Turističnega društva Kočevje, Občine Kočevje in Zavoda za turizem in kulturo Kočevje izpeljana prireditev Mačkarada. V soboto, 10. februarja, se je tako središče našega mesta spremenilo v nekaj pisanega, norčavega in barvitega.

Deset pustnih skupin je natanko ob 14. uri v povorki krenilo izpred Občine Kočevje in se po Ljubljanski cesti proti centru mesta sprehodilo ob glasbi, plesu in aplavzu razigranega občinstva. Kljub vetru in rahlemu dežju so se na mestnih ulicah zbrali številčni gledalci, ki so v prireditvi uživali, se veselili nastopov pustnih skupin, jih nagrajevali z glasnim aplavzom, vzkliki in lepimi željami. Skupine so bile posamezno predstavljene na mestni ploščadi in pri odru v Gaju. Na prireditvi je sodelovala tudi naša šola, in sicer z nekaj deset učenci od 1. do 3. razreda in trinajstimi učiteljicami s skupinsko masko SLIKARSKA ŠOLA. V vlogi slikarjev in slik smo uživali in se tudi izvirno predstavili. Poželi smo veliko aplavzov, pohval in vzpodbud. 

Naše vztrajanje pri vsakoletnem sodelovanju na pustni prireditvi in vloženo delo za izdelavo kostumov se je poplačalo, saj smo lahko bili del nečesa tako lepega, kot je nadaljevanje dolgoletne tradicije v Kočevju, hkrati pa upamo, da smo za sodelovanje na Mačkaradi v naslednjih letih vzpodbudili še koga. Za podporo se zahvaljujemo tudi staršem sodelujočih učencev, učiteljem in vodstvu šole ter vsem, ki ste nam kakor koli pomagali, da smo lahko bili tudi letos del tega zabavnega in tradicionalnega dogajanja.

Zapisala: Ana Marija Novak

Utrinki

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)